Heste og folde

Hos os skal hestene have det godt. Hestene går i løsdrift på jordfolde om vinteren og på vores græsmarker om dagen om sommeren. Hestene går opdelt på folde for hopper og vallakker og har adgang til læskur, vand og sliksten.

 

Heste er flokdyr og skal, når de ikke er syge, gå sammen med andre heste. Når de er syge skal de have den nødvendige pleje og behandling og om nødvendigt isoleres.

Stedet råder over et område langs ridebanen, hvor det er muligt at lave mindre sygefolde. Der kan hestene stå midlertidigt, når der er behov for det. Området er forbeholdt heste der har brug for sygefold eller som efter særlig aftale med os er taget ud af deres flok.

 

Området langs banen må kun bruges efter aftale med os.

 

Fodring af hestene

Om vinteren går hestene på jordfolde, hvor de fodres med wrap morgen og aften. Midt på dagen får de lidt halm så de har lidt at tygge i.

Om sommeren græsser hestene på græsfoldene. Afhængigt af hvor meget græs der er suppleres med halm/hø.

Alle har adgang til hestemüsli efter ridning. Derudover er hesteejerne naturligvis velkomne til at supplere med alt hvad de selv synes, at deres hest behøver.

Af hensyn til hestenes maver sker overgangen fra jordfolde til græsfolde ved gradvist at optrappe hestenes tid på græsfoldene. Hestene starter med at græsse ½ time på græs de to første dage. Herefter optrappes græstiden langsomt over ca. 2-3 uger.

Når indgræsningen er afsluttet er den normale græsningstid er fra 7.00 - 14.00, men kan variere efter græssets beskaffenhed, vejret og andre forhold. Sidst på sommeren vil hestene komme på græs hele dagen, hvis vejret og græsset tillader det.

 

Vi ønsker at drive en gård, hvor hestene har længst mulig græsningstid. Det giver roligere heste og mindre stress.

Hos os følger alle heste samme fodringstider. Vi kan ikke imødekomme ønsker om at få taget hestene ind fra græsfold før tid, eller sat ud på fold senere end det som gælder hele flokken. Eneste undtagelse er de lejlighedsvise behov for at få taget heste ind til smed og dyrlæge, eller hvis hesten er syg.

 

Det betyder, at du kan opleve, at din hest kan tage lidt på, eksempelvis når græsset er særlig saftigt først på sommeren.

 

Det betyder også, at vi ikke har mulighed for at opstalde heste, som har tendens til forfangenhed, tidligere har været forfangen, har stofskiftesygdomme eller ikke kan tilpasse deres græsindtag til den lange græsningstid og derfor bliver svært overvægtig. Langt de fleste heste tilpasser sig dog fint når tilvænningen sker roligt over en periode.

Det betyder ligeledes, at hvis du har behov for at din hest får reduceret sit foderindtag for at kunne præstere optimalt i konkurrencer, så er vores hestepension muligvis ikke den rette for dig. Kontakt os hvis du er i tvivl.

 

Vores drift af stalden og fodring af hestene sker efter vejledning fra vores dyrlæge (Laugø) og Agrovi's foderkonsulenter.

Det er dit ansvar som hesteejer at vurdere, om det vi kan tilbyde på Odderholm Hyggehest passer til din hest. Overvej det grundigt inden du flytter ind. Vi tager gerne en snak om hvordan vi håndterer fodringen. 

 

Bokse

Det er muligt at leje en boks, så længe der er ledige bokse. Stedet råder over 16 bokse af forskellige størrelser.

Alle som lejer bokse skal sikre, at boksene holdes rene og tørre så fugt- og lugtgener i stalden undgås og for at forebygge mod sur stråle hos hestene. Det kan ske ved at man selv står for udmugning. Man kan også indgå aftale med os om at få dette gjort, enten blot klatter eller en mere grundig ordning. 

Lejerne af bokse kan selv vælge hvad de bruger af strøelse, med undtagelse af halm som ikke må bruges. Opbevaring af større mængder eget strøelse kan ikke ske på stedet.

I nødsituationer forbeholder vi os retten til at bruge de bokse som er lejet ud, hvis der er heste som er kommet slemt til skade eller af andre væsentlige grunde skal separeres fra de øvrige heste eller opholde sig indendørs.

Smed

Hestenes hove skal passes. Beskæring og skoning skal ske efter hestens behov. Hesteejerne skal selv stå for dette og skal selv arrangere og betale for smed .

Alle kan frit vælge hvilken smed de bruger. Smedepladsen kan bookes på kalenderen i rytterstuen. Smedepladsen skal efterlades opryddet efter brug.

Dyrlæge

Alle vælger selv den dyrlæge, de har tillid til, og som de ønsker skal tilkaldes, hvis hesten pludselig bliver syg. Det er vigtigt, at vi som ejer stedet får oplyst hvilken dyrlæge I har valgt.

Hvis din hest bliver syg, skal vi altid have besked med det samme. Har din hest fået en sygdom, hvor der er risiko for smitte, skal den isoleres, så den ikke smitter de øvrige heste.

Opdager du sygdom eller unormal udfærd hos andre heste end din egen, har du altid ansvar for at kontakte ejeren eller i nødstilfælde dyrlægen. Ved tilkald af dyrlæge forsøger du først at få fat i hestens egen dyrlæge – ellers i en anden dyrlæge.

Vaccinationer og ormebehandling

Vaccinationer er hesteejerne selv ansvarlig for. Gyldige vaccinationspapirer skal kunne fremvises. 

Ved indflytning skal nye heste kunne dokumentere ormebehandling indenfor de seneste 3 måneder før indflytning.

Hvert halve år arrangerer vi at der udtages gødningsprøve og behandles for orm. Prøvetagning og behandling sker efter en plan fastlagt i samarbejde med Hørsholm Hestepraksis. Alle heste behandles for orm mindst en gang om året. Alle er forpligtet til at deltage i den ormebehandling, som vi arrangere og betale deres andel heraf.

Nærmere information deles omkring tidspunktet for ormebehandling.

 

Konsum

Alle heste på stedet skal være taget ud af konsum, og dette skal være registreret og dokumenteret i hestens pas.

Med de nye regler for udtagning af konsum fra 1/1 2022 vil dette med tiden ændre sig. Men indtil videre holder vi fast i denne regel.